Low Arousel
Low Arousal er en pædagogisk tilgang, som har fokus på at forebygge, håndtere og evaluere konflikter. Low Arousal bygger på et humanistisk menneskesyn og rummer også et opgør med konsekvenspædagogikken. Med afsæt i Low Arousal er det de voksnes ansvar at sikre, at barnet eller den unge kan leve op til de krav og forventninger, hverdagen stiller dem. Da størstedelen af kommunikationen er nonverbal, er det vigtigt at tænke, hvilke nonverbale signaler vi sender, når vi står overfor en borger, der er i høj arousal. Et eksempel på Low Arousal-tilgang kan være at holde fysisk afstand. At træde tilbage i stedet for frem mod barnet/den unge; at undgå berøring og direkte øjenkontakt; at have rolig stemmeføring, tempo og kropssprog. Kort sagt er budskabet i Low Arousal, at ro smitter.
"Mennesker, der kan opføre sig ordentligt, gør det" (Ross W. Green).
TEACCH (Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children)
TEACCH er en pædagogisk metode designet til at støtte personer med autisme ved at skabe struktur og forudsigelighed gennem visuelle hjælpemidler og faste rutiner. Denne tilgang reducerer stress og hjælper børnene/de unge med at forstå og navigere bedre i deres hverdag. En vigtig del af TEACCH er også samarbejdet med forældre og fagfolk for at udvikle individuelle strategier, der passer til hver enkelt barns behov. Systematik og organisering af tid og rum er nøgleelementer i TEACCH-metoden, da de hjælper med at skabe en stabil og meningsfuld dagligdag for unge med autisme. Ved at anvende visuelle symboler og konkretisering kan personer med autisme bedre forstå og organisere deres miljø, hvilket fremmer deres selvstændighed og evne til at håndtere dagligdags udfordringer.
På Opholdstedet Zebisgaard prioriterer vi en let genkendelig og overskuelig dagsrytme, med kontinuitet og sammenhæng. Der bliver ved indflytning udarbejdet en hverdagsstruktur, som er tilpasset det enkelte barns individuelle behov og som er tilgængelig på barnets/det unges værelse. Ligeledes har vi en fælles tavle i køkkenet, hvor hver enkelt barn/unges ugeskema fremgår, samt hvilke voksne de møder de pågældende ugedage.